Rookgaskanaal van de buitencategorie

Rovitech Projects heeft voor een telecomprovider een 18,5 meter lang rookgaskanaal geplaatst in een bestaande schoorsteen.

Rookgaskanaal van de buitencategorie

Rovitech Projects heeft voor een telecomprovider een rookgaskanaal geplaatst ten behoeve van het nieuwe noodstroom-aggregaat (NSA). Met een totale lengte van 18,5 meter – verkregen door op locatie te lassen – is dit rookgaskanaal er één van de buitencategorie.
In de voorbereiding en planning is de inspectie van de huidige staat van de schoorsteen inbegrepen, net als een berekening van de capaciteit op basis van het nieuwe noodstroom aggregaat. Ook hebben we voorzien in de vergunningen voor onze werkzaamheden.

Qua materiaalkeuze hebben we gekozen voor RVS; dit materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. En – niet onbelangrijk – het is duurzaam en onderhoudsarm.

In de kelder hebben we een stalen plateau aangebracht waarop het gehele rookgaskanaal rust. Daarnaast hebben we een sparing gemaakt en een flens gemonteerd met behulp van plasma-lastechniek. Deze flens wordt uiteindelijk verbonden met een demper om het geluid van de uitlaat te reduceren.

Veiligheid en ventilatie
De afvoerventilatie moet goed worden afgewerkt om lekkages en terugslag te voorkomen.

NEN-EN Normen: Het rookgaskanaal voldoet aan de Nederlandse en Europese normen, zoals NEN 6062 (voor rookgasafvoerkanalen) en de algemene veiligheidsnormen voor schoorstenen en afvoersystemen.

Fun-fact
Bij langdurig gebruik kan de uitlaat van de NSA-temperaturen bereiken tot wel 500 graden Celsius. Met zijn indrukwekkende lengte van 18,5 meter kan het kanaal maar liefst 14,8 cm uitzetten in de lengte.

 

De installatie wordt de komende dagen afgemonteerd en dan zullen we ergens in de komende weken het noodstroom-aggregaat (NSA) kunnen gaan opstarten om te gaan testen. Wordt vervolgd!

Plateau in de kelder